Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Školní výměnný projekt: La ngonpo (Modrý průsmyk)

Hlavním cílem projektu je rozvinutí vzájemné komunikace českých a indických dětí. Prostředkem je webové rozhraní, jehož používání zároveň rozvíjí počítačovou gramotnost žáků. 

V první fázi je do projektu zapojena ZŠ Lyčkovo náměstí v Praze a Moravian Mission School v Lehu. Čeští a indičtí žáci budou v rámci hodin angličtiny řešit společné úlohy zaměřené na seznámení se s kulturní a sociální situací vrstevníků v exotické zemi. Zároveň budou děti podporovány ve vedení osobních profilů doplněných fotografiemi, což usnadní vzájemné seznámení.  


    V druhé fázi využijeme webový portál pro vedení většího vzdělávacího projektu, do kterého se pod vedením učitelů na obou stranách zapojí další školy. Krajní meze poskytnou technické a komunikační zázemí, zatímco vedení kokrétních aktivit zajistí dobrovolníci ze Společnosti pro Fair Trade zabývající se rozvojovým vzděláváním a učitelé ze zúčastněných škol. Aktuálními tématy pro severní Indii jsou především dopady změn klimatu na vodní zdroje a následně na tradiční formy hospodářství i lokální biodiverzitu.