Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Co je v tuto chvíli potřeba?

Projekt Krajní meze je veden nevládní neziskovou organizací Modrý kámen (základní článek Hnutí Brontosaurus). Její činnost se opírá především o dobrovolnickou bezplatnou práci a o grantové zdroje.

Rozvojová pomoc v severní Indii je však do velké míry závislá na hmotných darech příznivců projektu, účastníků letního tábora v Indii, institucí a firem.

Jak můžete podpořit projekt?

Naší snahou je vybavit počítačovou učebnu na Springs Dales Public School ve vesnici Mulbekh. V současné době je na 150 žáků jeden funkční počítač a kurzy informačních technologií se zde neučí. Z toho důvodu prosíme o dar:

  • Použitého nebo nového Notebooku. (notebook je vhodnější z důvodu snadného převozu a častým výpadkům energie na místě) 
  • Použitého nebo nového Digitálního fotoaparátu - ten bude využit při zapojení do školního výměnného projektu La-Ngonpo, kdy pomocí webového rozhranní, se budou ladacké a české děti seznamovat s kulturními rozdíly vrstevníků v jiné zemi.
  • Použitého nebo nového data projektoru - který se použije pro zkvalitnění kurzů informačních technologií a zároveň bude sloužit jako prostředek kulturní výměny.
Zmiňované dary budou na začátku července přepraveny do Ladakhu a instalovány v Springs Dales Public School. V průběhu doby jenž stráví dobrovolníci ve škole budou poskytnuty kurzy informačních technologií místním učitelům, kteří využijí získané znalosti pro vedení kurzů v průběhu celého školního roku.

Jiné možnosti podpory