Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Tábor 2008

Tato stránka slouží jako nástěnka tábora Krajní meze 2008. Obsah je veřejný. Přispívat mohou všichni členové a přátelé tábora. K osobní komunikaci slouží interní fórum přístupné po zalogování.

30.6.2008
Prvni skupina stastne dorazila do Leh. Ubytovani jsme v guesthouse Chandan ve ctvrti Changspa. Pri telefonovani z Leh staci vytocit 253 169. Material se podarilo dopravit bez problemu.

1.7.
Setkani s reditelem MMS a s panem Phunechokem - ramcova domluva vyuky a prace v klastere.

2.7.
Navsteva staveniste sochy Buddhy v Choglamsaru. Potencialni misto uplatneni dobrovolniku. Nepotvrzeno.

Setani s reditelem St. Peters School - eko kurz pobezi od 22.7. do 28.7. Dobrovolnici budou mit ubytovani a nejspis i stravu primo ve skole.

3.7.
Setkani se reditelem ekologicke organizace LEDeG - planuji v pristim roce cetralizovat prodej lidovych remeslnych vyrobku - o spolupraci na elektronickem obchodu a dovozu vyrobku do CR zajem nemaji.

Setkani s reditelem skoly v Mulbeku (35km od Kargilu). Ma velky zajem o praci nasich dobrovolniku. Predvoj se do Mulbeku presune 5.7. a zustane do 12.7. Velmi nadejne pro pristi rok.

Cesta do Hemisu a Gotsangu. V Gotsangu letos zadne prace neprobihaji. Predbezne domluvena spoluprace na pristi rok. Stavba skoly v Hemisu probiha velmi rychle. Letos budou dobrovolnici uzitecnejsi v Sapi a v Diskitu.

4.7.
Setkani s Jigmedem Namgyalem - potvrzena prace dobrovolniku v NIPWD Chuchot. Dalsi organizacni setkani probehne 10.7.

Prohlidka pocitacove laboratore na MMS. Potrzen nakup 4 monitoru, 2 zaloznich zdroju a jednoho sitoveho prvku.

Setkani s panem Phunechokem - potvrzena prace v klastere Diskit.

5-12.7.
Prvni skupina uci ve Spring Dales Public School v Mulbeku

7.7.
Setkani s Lamdon Social Welfare Society v Mulbeku - domluva spoluprace v pristich letech (predevsim vyuka na skole). Navsteva rekvalifikacniho centra pro ladacke zeny (tkani kobercu).

9.7.
Prilet hlavni skupiny a ubytovani v Chandanu

10-12.7.
Dovybaveni pocitacove laboratore v Moravian Mission School. Vytvoreni lokalni site. Priprava na vyuku kurzu webovych technologii.

13.7.
Odjezd do Diskitu, Chuchotu a Sapi.

14.7.

Prohlidka jaskyni a klastera Foker Zong 

15.7.

Putovani pres Sapi La.

16.-20.7.

Prace na nove Sapi Gompa 

20.7.

Skupina v Sapi se louci s vesnicany a presouva se busem do Mulbeku. Vecere s Lamdon Social Wellfare Society. Noc u pana Nurboo doma.

21.7.
Skupiny ze Sapi i z Diskitu se vratily do Lehu/Chandanu. Skupina z Chuchotu se pridala k pikniku NIPWD a presouva se do Nubra Valley.

22.7. 

Predstaveni dobrovolniku a vyukoveho programu v Moravske skole. Presun 4 dobrovolniku do Choglamsaru.

23.-29.7.

Vyuka v MMS a St Peter's v Choglamsaru.