Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Detail sbírky

Občasnké sdružení Základní článek hnutí brontosaurus Modrý Kámen má registrovanou sbírku podle zákona č. 117/2001 Sb. Sbírka probíhá na území České republiky v období od 22. 5. 2009 do 30. 4. 2012. Osoba pověřená jednáním ve věci sbírky a zároveň kontaktní osoba:
Jiří Sázel, Univerzitní 12, Olomouc 77900, +420 603 534 730, jiri.sazel@seznam.cz

Oficiální účel sbírky je poskytnutí hmotné pomoci školám a klášterům v oblasti Ladakh v severní Indii, přímo i nepřímo zlepšovat kvalitu vzdělání, podpořit vzájemnou informovanost o životě a kultuře v Česku a Ladakhu.

Prostředky sbírky bychom rádi využili na podporu spolupracující organizace Spring Dales Public School ve vesnici Mulbekh, kde bychom rádi zajistili základní školní vybavení jako jsou lavice, židle, tabule, vhodné učebnice. Dále bychom chtěli podpořit budoucí projekty školy jako je stavba hostelu (internátu), který umožní studium dětem ze vzdálenějších míst vesnice, školní laboratoř nebo počítačová učebna. Dalším cílem využití financí je zajištění oblečení, přikrývek a hygienických potřeb, pro hedikepované děti žijící v hostelu ve vesnici Chuchot, který spadá pod organizaci Namgyal Institute for people with Disability. Prostředky sbírky bychom rádi využili i na podporu stavby nového kláštera ve vesnici Sapi, kde se od roku 2007 pravidelně pomáháme se stavebními pracemi.

Poznámka: V současné době probíhá výběr peněz pouze na školu ve vesnici Mulbekh. V budoucnu rozdělíme jednotlivé účely příslušnými variabilními symboly.

V případě poskytnutí daru vás můžeme uvést v seznamu sponzorů nebo vám můžeme vystavit darovací smlouvu.