Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Mikroskop pro Mulbekh

Mulbekh je první buddhistická vesnice na kterou narazíte při cestě z muslimského Kašmíru do hlavního města Ladakhu. Mezi obyvateli kolují legendy o létajících mniších a udatných činech Králů, které vznikly v dobách, kdy byla vesnice královským sídlem. Avšak v současnosti se její obyvatelé potýkají s jinými problémy. V odlehlejších částech Ladakhu není dobré vzdělání samozřejmostí. Situaci se snaží řešit místní komunita provozem vlastní soukromé školy, která by poskytla kvalitní vzdělání dětem z blízkého okolí. Pokrokové vedení školy hledá pomoc i na úrovni rozvojové spolupráce, což pro ni v současnosti představuje jedinou možnost získat finanční prostředky pro její projekty. Od roku 2008 se školou spolupracuje projekt La Ngonpo - Krajní meze, prostřednictvím něhož vám nabízíme možnost podpořit kvalitu vzdělávání v této škole.

Projekt „Mikroskop pro Mulbekh“ má za cíl nákup deseti mikroskopů v celkovém nákladu 25 tisíc Kč, které budou představovat první vybavení školní laboratoře. Mikroskopy nakoupené v České republice budou převezeny do Ladakhu skupinou dobrovolníků. Ti v rámci hodin biologie uvedou mikroskopy do provozu, seznámí děti se „světem pod lupou“ a provedou potřebné školení pro místní učitelé tak, aby zvládli sami vést tyto hodiny.

Chcete být prospěšní tam, kde vás potřebují? Máte zájem zapojit se do toho projektu? Potom přispějte libovolnou částku na konto 229181890/0300 pod variabilním symbolem 11. I málo může znamenat mnoho. Budeme velmi vděčni za jakýkoliv Váš příspěvek. Výsledky projektu budou zveřejněny prostřednictvím těchto stránek.

V případě zájmu Vaší společnosti o podporu projektu vám můžeme nabídnout prezentaci:

  • Na webových stránkách www.LNKM.cz
  • Na propagačních akcích
  • V prostorách ekologického centra Hnutí Brontosaurus Švýcárna v CHKO Moravský kras
  • Popřípadě individuální formu prezentace

Na požádání Vám vystavíme darovací smlouvu, kterou prosím zašlete na adresu email: jiri.sazel@seznam.cz. Níže si také můžete stáhnout oficiální oslovení o sponzorský dar. Více informací o veřejné sbírce (realizované projekty, současné projekty, provozovatel sbírky atd.) se můžete dozvědět na samostatné stránce.


Darovací smlouva - Projekt Mikroskop pro Mulbekh

Oslovení - Projekt Mikroskop pro Mulbekh