Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Zpravy z Lehu: vyuka probiha, s pisnickou do televize!

Dobrvolnicka vyuka v ramci projektu La Ngonpo na Moravske misijni skole (MMS) odstartovala motivacnimi hodinami. Dobrovolnici behem prvnich desitek minut zabavnymi aktivitami odbourali ostych deti a probudili v nich zvidavost:

“Jak dlouho trva cesta do Ceske republiky? A jak mohu ziskat vizum?” ptali se vzapeti.

Projektu se v letosnim roce ucastni 8. a 9. tridy prestizni ladacke skoly. Dobrovolnici dostali k dispozici 12 namisto planovanych 10 vyucovacich hodin pro kazdou skupinu deti. Vyuka probiha v 15 clennych skupinkach, muzeme se tedy studentum radne venovat a zachovavat individualni prostup.

Vybrane studenty MMS cekaji krome uvodnich motivacnich hodin workshopy prohlubujici znalosti prace s digitalnim fotoaparatem a uvod do prace s webovym portalem La Ngonpo. Dobra znalost anglictiny a zvidavost deti nas prekvapili, prave jako hloubka nekterych jejich otazek (napr. na politiku, socialni zvyklosti). Po prvnich hodinach deti sami navrhli pokracovani a dobrovolniky prizvali ke svym hram na skolnim dvore.

“Stacilo mi jednou prebehnout hriste a byl jsem vyrizeny.” smeje se Jirka Sazel. Venkovni teambuildingove aktivity sklidily velky uspech. Deti pri nich jednoznacne nad dobrovolniky vitezily.

Za okny je tma, dest (!) bubnuje na plechovou strechu naseho domackeho ubytovani, Filip hraje na kytaru a tri skupinky dobrovolniku okolo diskutuji, jak jeste zpestrit planovane workshopy. Za celou ceskou skupinu mohu rict: uz aby bylo rano a my mohli opet vybehnout za mladymi studenty!