Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Hledáme dobrovolníky na léto do Himálají

Dobrovolníkům, kteří s námi chtějí vyrazit pomáhat do Himálají nabízíme účast na tomto:

  • La Ngonpo – projekt propojení českých a ladackých škol přes webové rozhraní podporovaný evropskou unií. Realizátorem projektu je Multikuturní centrum Praha a Hnutí Brontosaurus pro něj zajišťuje dobrovolníky.
  • Společně pro školu v Himálajích – odborná a finanční pomoc škole ve vesnici Mulbekh. Projekt je finančně podporován jeho svatostí 14. Dalajlámou a českými dárci.
  • Krajní meze – projekt krátkodobého dobrovolnictví na různých místech v Malém Tibetu.

Hledáme dobrovolníky, kteří:

  • pojedou do Himálají v období letních prázdnin a v rámci krátkodobých kurzů (týden, dva týdny nebo měsíc) budou učit místní děti nebo mnichy v klášteře (hudební výchovu, matematiku, tělocvik, angličtinu nebo jakýkoliv další předmět), manuálně pomohou se stavbou ekologické školy, pomohou zapojit himalájské školy do projektu La Ngonpo (povedou úvodní motivační kurzy, pomohou zprovoznit počítačovou učebnu nebo realizovat výstavu). Příprava dobrovolníků probíhá v rámci třech přípravných setkání (březen, duben, červen) a dobrovolníci musí být přijati do druhého setkání.
  • se stanou odbornými asistenty v rozvoji školy ve vesnici Mulbekh. Například inženýr, stavební dělník nebo tesař asistující při výstavbě školních prostor, učitel školící místní učitele didaktiku, IT nebo angličtinu, manažer nebo právník, který pomůže vytvořit efektivní a legální strukturu vedení školy, nebo učitel který bude půl roku učit děti v Himálajích. Termín cesty, její délka a taky náplň práce záleží na individuální domluvě a dobrovolníci se mohou hlásit v průběhu celého roku. Budeme rádi, pokud se odborní dobrovolníci zapojí dlouhodobě.

Pokud máte vlastní nápad pro své dobrovolnictví v Malém Tibetu tak nám jej napište!

Podle zapojení v jednotlivých projektech a nabízíme dobrovolníkům možnost získat příspěvek na cestovní náklady. Nabízíme dobrovolníkům zprostředkování nákupu letenky, pojištění a víz a vedení aktivit v Malém Tibetu zkušeným koordinátorem. Požadujeme, aby dobrovolník prokázal své schopnosti (včetně komunikace anglicky) podle toho, do kterého projektu (funkce) se bude chtít zapojit a připravil se na cestu v rámci přípravných setkání.

Dobrovolníci jsou v průběhu svého působení v blízkém kontaktu s místními obyvateli a někdy bydlí v rodinách dětí, které ve škole učí. Je to oboustranná příležitost vzájemně se poznat a udělat si reálnější představu o životě v Česku i Ladakhu. Po skončení svojí práce mohou dobrovolníci objevovat místní kláštery, vyrazit na trek nebo cestovat po Indii.

Chcete se zapojit?