Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Martina Trchová pro Himálaje

Na přelomu listopadu a prosince proběhlo koncertní turné Martiny Trchové a její skupiny (Martina Trchová Trio) ve městech Praha, Brno, Ostrava na podporu dětí z vesnice Mulbekh. Martina Trchová pomáhala jako dobrovolník v naší škole v průběhu června a vyučovala tamní děti výtvarnou výchovu. V průběhu třech koncertů se podařilo získat 30 000 Kč díky vstupnému, prodeji a vzrušujícím dražbám.

Kocerty proběhly v

Praha

1. 12.

19:00

Galerie Školská 28

Brno

26. 11.

19:00

Artová kavárna Trojka

Ostrava

24. 11.

19:00

Stará Aréna Ostrava

Program
  • Koncert Martiny Trchové Trio
  • Sdílení zážitků Martiny Trchové z dobrovolnictví v Malém Tibetu
  • Aukce obrázků dětí, které vytvořili děti společně s Martinou
Martina Trchová Trio

Martina Trchová hraje a zpívá své vlastní písně v doprovodu jazzové nebo klasické kytary (Patrik Henel) a kontrabasu (Radek Polívka). Texty chrlené s hiphopovou kadencí střídají křehké lyrické výpovědi, témata mapují pražskou periferii, aranže přelétají mezi blues, latinsko-americkou a klasickou hudbou. Více informací

 

Martina krásně nazpívala písničku z Malého Tibetu, která se jmenuje Namza

Obrázky dětí

V průběhu jednoho měsíce umožnila Martina dětem poprvné umělecky se vyjádřit. Vyzkoušely si rýt a tisknout linoryty, zachycovaly vítr v modlitebních praporcích, stíny vrhané na zem nebo vyráběly originální stínidla na lampy ve škole. Umělecké výtvory tamních dětí byli na koncertech Martiny draženy a veškerý výtěžek z aukce obrázků jde na podporu dětí z naší školy.

 

Fotky a další informace z dobrovolnického působení Martiny zde

Dražba

Celkově se dražilo 12 obrázků (5 v Ostravě, 7 v Brně, 5 v Praze). V Ostravě se nejdražší obrázek podařilo vydražit Hance Zapletalové (účastnice kurzu buddhimsu 2014) za 1500 Kč. V Brně se podařilo nejdřažší obrázek vydražit za 2500 Kč. V Praze si odnesl nejdražší obrázek Roman Hrůza (účastník kurzu buddhismu 2014) za neuvěřitelných 7000 Kč. 

Fotografie: