Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Setkání příznivců organizace Brontosauři v Himálajích

18. 3. proběhlo setkání příznivců organizace Brontosauři v Himálajích ve Valdštejnském paláci - Senát Parlamentu ČR. Hostům byl představen projekt rozvoje školy Spring Dales Public School (vesnice Mulbekh, Malý Tibet, sev. Indie), připomenuli jsem zkušenosti českých dobrovolníků, kteří ve škole pomáhali, a představili nový projekt Himálajský patron, který zajistí v průběhu dalších let dobré vzdělání pro děti tamní školy. Na setkání přijali pozvání aktivisté v otázkách Tibetu Kateřina Jacques a Martin Bursík. Atmosféru večera zpříjemní šansony Světlany Nálepkové a večer moderoval Jiří Mádl. Nad setkáním převzala patronát místopředsedkyně senátu Miluše Horská a senátor Petr Bratský.

Na úvod setkání představila Kateřina Jacques a Martin Bursík svůj vztah okupaci Tibetu a otázkám útisku lidí s tibetským etnikem. Kateřina přiblížila, jak společně s dalšími poslanci a senátory založili Skupinu přátel Tibetu Parlamentu ČR, s kterou realizovali historicky první pozvání 14. Dalajlámy do parlamentu ČR. Martin Bursík přiblížil, jak dlouho už trvá okupace Tibetu a informoval, že je Malý Tibet posledním místem na světě, kde je Tibetská kultura nepotlačena, a proto je to místo pro Tibeťany velmi důležité.

Světlana Nálepková mezi šansony přiblížila své intenzivní zážitky ze dvou cest do Malého Tibetu. Zážitky z absolvování prázdninového dobrovolnictví v létě 2013 sdílel také kouč předních českých sportovců Jiří Kastner. Jirka přiblížil jak kontrastní je všechno co může člověk v Indii vidět i zažít. Jiří Sázel představil hostům rozvojový projekt Spring Dales Public School a jak jej organizace Brontosauři v Brontosauři v Himálajích podporuje. Na konec programu byl hostům představen projekt individuálního dárcovství Himálajský patron, který umožní realizovat rozvoj školy ve vesnici Mulbekh a hostům byla nabídnuta možnost stát jedním z členů komunity Himálajských patronů. Více informací o projektu Himálajský patron naleznete na odkazu http://www.brontosaurivhimalajich.cz/himalajsky-patron

 

Pozvnáka setkání
Fotografie: