Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Prázdninové dobrovolnictví 2014

V průběhu druhé poloviny července působila skupina 32 prázdninových dobrovolníků, kteří po čtrnáct dní vyučovali děti, nebo pomáhali na stavbě. Tento rok dobrovolníci učili děti například základy zubní hygieny nebo základy jednoduchých fyzikálních principů sestavením Rube-Goldbergova stoje. Děti z nejstarších ročníků se učily, jak vzniká film natáčením vlastního krátkého filmu a děti z první až čtvrté třídy nacvičovaly divadelní představení Mauglí, které jim pomáhala trénovat herečka Ivana Jirešová. Hudebník Viktor Dyk vyučoval děti základy hudební výchovy a společně trénovali na závěrečné představení písničku „life is life“ od skupiny Opus. Děti se dále učily zeměpis, tělocvik, cirkusové aktivity, angličtinu a všechny další možné druhy aktivit a her. Dobrovolníci také opravili dětem jejich školní halu. Peníze na opravení omítek, vymalování a umístění nových nástěnek jsme měli díky Himálajským patronům. V polovině pobytu dobrovolníci vyrazili společně s dětmi na piknik, kde společně navštívili meditační jeskyně na svatém místě Fokar Zong. Dobrovolníci se od učitelů učili tancovat tradiční tance a jazyk Hindi. Veškeré aktivity dobrovolníků byly prezentovány rodičům na závěrečném představení.

Děti nebyli jedinými, kteří se díky pobytu prázdninových dobrovolníků inspirovali. Na konci pobytu se učitelka angličtiny Komal svěřila: „Podcenila jsem naše děti. Díky prázdninovým dobrovolníkům vím, že mají na víc.“

Výukové projekty prázdninových dobrovolníků mohou děti inspirovat a motivovat k dalšímu studiu. Čtrnáct dní pobytu umožňuje dobrovolníkům, dětem a jejich rodičům lépe poznat rozdílnou kulturu. Naprostá většina dobrovolníků jsou Himálajští patroni a prázdninové dobrovolnictví jim umožňuje lépe poznat lidi, kterým pomáhají.

Děkujeme firmám které podpořily tento ročník prázdninového dobrovolnictví 

  • Jimmi print - darování triček pro prázdnnové dobrovolníky
  • Hedvábná stezka - mediální spolupráce 
  • Henrys - žonglovací talíře pro výuku cirkusu
  • Merkur Toys - stavebnice pro projekt sestrojení Rube-Golbergova stroje 
  • Smart Toys a Chytré hračky - hračky do děti ze školky 
  • Zelené vendolí - finančí dar, který jsme využili na opravu školní haly

Poslechněte si krásnou písničku z Malého Tibetu, kterou nazpívala naše dobrovolnice Martina Trchová.


Fotografie: