Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Jeho Svatost 14. dalajláma

Jeho Svatost 14. dalajláma finančně podporuje rozvoj školy ve vesnici Mulbekh. Níže v článku najdete historii našich vzájemných kontaktů.

 

Září 2010

První kontakt mezi školou v Mulbekhu a Dalajlámou proběhl v září roku 2010. Dalajláma tehdy projížděl okolo vesnice Mulbekh a tamní obyvatelé vesnice jej přesvědčili, aby se do školy zašel podívat. Návštěva se mu líbila a při odjezdu se zmínil svému asistentovi, že by školu v budoucnu rád podporoval.

Červenec 2011

V průběhu roku 2011 jsme vytvořili komplexní rozvojový projekt mulbecké školy a jeli jsme projekt představit Dalajlámovi do sídla tibetské exilové vlády v Dharamsale. Plán se Dalajlámovi líbil a rozhodl se jej finančně podpořit po budoucí tři roky. Doposud předal 3,4 milionu Kč.
Článek z audience

Listopad 2011

Dalajláma navštívil Českou republiku, aby se rozloučil s naším bývalým prezidentem Václavem Havlem. U této příležitosti předal Václav Havel poděkování od Brontosaurů za Dalajlámovu podporu rozvoje školy ve vesnici Mulbekh.
Článek z audience

Červenec 2012

14. Dalajláma se setkal s dobrovolníky organizace Brontosauři v Himálajích a u této příležitosti nám sdělil: „Cítím jako svou povinnost usilovat o přežití duše Václava Havla. Jsem velmi rád, že mi v tom pomáháte svou nezištnou pomocí v Malém Tibetu“
Článek z audience

Červenec 2013

14. Dalajláma se setkal se zástupci naší organizace a školy v Mulbekhu u příležitosti předání reportu stavby školy.

Červenec 2014

Na audienci v pátek 4. 7. 2014 jsme získali požehnání od Jeho Svatosti 14. dalajlámy k otevření nového školního internátu a tříd ve škole v Mulbekhu a přislíbení další finančí podpory.
Článek z audience.

Srpen 2015

Nové budovy přijel slavnostně otevřít bratr 14. Dajalámy Tenzin Choegyal
Článek z události

Červenec 2018

Dalajláma přijel po druhé do naší školy. S velkým potěšením jsme mu ukázali, co se nám mezitím podařilo dokázat a získali jsme příslib jeho další podpory. Iva Bittová přivítala Dalajlámu v naší škole písní Ej Lásko Lásko.