Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Hudební skupina Zrní

Kapela Zrní je přední představitel české alternativní hudební scény. K patnáctým narozeninám si Kapela dala úžasný dárek – stala se Himálajským patronem, rozhodla se vyrazit s námi do Malého Tibetu a usilovat o zachování tibetské kultury a odkazu přátelství 14. Dalajlámy a Václava Havla.

Společně s Brontosaury v Himálajích plánuje Zrní vyrazit v průběhu léta 2017 na cestu do Malého Tibetu. Jednak chtějí navštívit naši školu, ale také by zde rádi vytvořili skladbu na podporu Malého Tibetu. My bychom skupinu chtěli seznámit s lokálními umělci, které bychom mohli zvát do České republiky na pravidelné koncerty.

S kapelou Zrní bychom vám také rádi umožnili zažít tibetskou hudební tvorbu. V rámci pravidelných každoročních koncertů spojením české a tibetské hudby bychom rádi představili hudební tvorbu vybraného tibetského umělce.

Zrní se již dříve zasazovalo o podporu tibetské kultury. Například vystupovali k 56. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci v Praze před Čínským velvyslanectvím nebo v Kacanovech u Semil na 9. happeningu za svobodný Tibet.

Z celého srdce si přejeme, aby kapelu Zrní podpora obyvatel z Malého Tibetu velmi bavila a byli hrdí na propojení českého a tibetského národa, které začalo přátelstvím Václava Havla a 14. Dalajlámy. 

Chcete být taky Himálajským patronem? přihlšte se zde