Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Wančuk

Jmenuji se Wančuk a jsem nový stálý učitel ve škole Brontosaurů v Himálajích Staley. V současné době jsem prvním bývalým studentem školy, který se stal jejím dlouhodobým zaměstnancem. Stejně tak jedním z mála bývalých studentů, kterému škola vytvořila takové podmínky, že se rozhodl ve vesnici zůstat.  

Ředitel Norboo seděl ve své kanceláři, když do ní vešel můj tatínek. Moji rodiče jsou velmi staří a tak jsem nemohl po skončení školy pokračovat v dalších studiích, protože jsem se o ně jako jejich jediný syn musel starat.

„Víte pane řediteli,“ řekl můj tatínek. „Rádi bychom našeho syna oženili, ale však víte dobře sám, že je to velmi těžké. Abychom mu mohli najít nějakou nevěstu, bylo by potřeba abychom mohli další rodině něco nabídnout … víte jak to myslím, že?“. Ředitel Norboo odvětil: „Je pravda, že Wančuk už nějakou dobu v naší škole pracuje a máme s ním doposud samé pozitivní zkušenonsti. Jaká je tedy vaše představa o jeho budoucí výplatě … “ a z následné diskuze získal můj tatínek takovou důvěru ve školu a její vedení, že se rozhodl, že stojí za to nevěstu začít hledat. Nakonec se podařilo ve vedlejší vesnici nevěstu najít a v průběhu července jsme měli velkou svatbu.  

 

Wančuk v současnosti učí matematiku na prvním stupni. Je velmi otevřený novým věcem, nechá si poradit a nechá se směřovat. Všechno co ví, tak umí velmi dobře prodat a proto jej mají rádi jednak děti, ostatní učitelé i dobrovolníci, kteří si chválí, že se s ním dobře spolupracuje. 

Fotografie: