Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Indie od severu k jihu na rikše

3500 kilometrů, to je celková déla trasy, kterou se Manťáci pokusí projet během dvou týdnů a zaznamenat. Tým vyráží z Indického Shillongu na jih bez záchytných stanovišť, nebo doprovodného vozidla. Celou cestu podniknou v rikše a průběžně ji budou posílat do Čech, kde jejich záběry zpracuje Petr Kašpar, český režisér a cestovatel. Výsledkem by tak měl být první film, který zachycuje jedinečnou cestu Indií.

Celá akce má i charitativní charakter. Skupina tří kamarádů - Jakub, Honza a Martin se rozhodla, že vybrané finance z cesty popotují v rámci závodu Rickshaw Run na záchranu deštných pralesů pro Organizaci Cool Earth a část penět bude věnována Brontosaurům v Himálajích.

Organizátoři požadují během závodu vybrání alespoň 1000 liber, z čehož polovina jde na záchranu pralesů a druhá část pro účastníky vybranou organizaci.

,,Už jsme kontaktovali naše kamarády z jedné české nadace, která se jmenuje Brontosauři v Himálajích, což jsou kamarádi, kteří v severní Indii pomáhají rozvíjet vesničku Mulbekh v Malém Tibetu. My bychom právě touhle cestou chtěli upozornit i na jejich práci," řekl člen týmu Manťáci Jakub Janča pro Český Rozhlas.

Trojice dobrodruhů, která se poprvé potkala při studiích na olomoucké Univerzitě Palackého, by měla do cíle dorazit 19. srpna. Průběh jejich cesty můžete sledovat na jejich webu či sociálních sítích.