Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

První kurz Benefiční tibetské medicíny

V průběhu posledního týdne v červenci proběhl první kurz benefiční tibetské medicíny organizovaný školou v Mulbekhu. Účastníci se seznámili se základy tibetské medicíny, prošli se po okolních kopcích, nasbírali bylinky a v průběhu pětidenního kurzu připravovali podle tradiční receptury produkty ke zlepšení zdraví. Navštívili taky doktorskou rodinu amči a naší školu, kterou v rámci svého pobytu finančně podpořili.

„Kurz naprosto předčil moje očekávání“ popisuje dojmy účastnice Michala. „Například mě velmi překvapilo, že kurz byl velmi komplexní od léčitelství, buddhismus, práce s bylinkami, buddhistické rituály atd“. „Mě se třeba velmi líbilo, že jsme z bylinek připravovali zdravotní preparáty“ říká účastnice Alena. „Taky bych ráda ocenila jak se celou dobu o nás starali a hostili nás. Celý projekt byl neuvěřitelně organizovaný a já bych ráda všem doporučila, aby s Brontosaury v Himálajích a školou v Mulbekhu spolupracovali a podporovali“.

„Já jsem velmi hrdý, že celý tento projekt si vymyslela a z realizovala škola v Mulbekhu na základě jedné krátké poznámky, která zněla ‘měli byste zájem organizovat kurz benefiční tibetské medicíny?‘.“ popisuje p5edseda organizace Jiří Sázel. „Celý program sestavila a realizovala škola v Mulbekhu bez jediného vstupu nebo rady od Brontosaurů v Himalájích což mě velmi těší, protože to vnímám tak, že se škola umí dělat nové vzdělávací produkty bez ohledu na tom, aby jim to Brontosauři v Himálajích dopředu stanovili. Mám pocit že jsme u nich rozvinuli schopnost, která je dělá samostatné“, dodává předseda Jiří Sázel. 

Fotografie: