Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Hrajeme tibetsky

S radostí vám oznamujeme, že se tento rok ve spolupráci s kapelou Zrní uskuteční v šesti vybraných městech po České republice první ročník projektu "Hrajeme tibetsky".

V rámci projektu „Hrajem tibetsky“ chceme každý rok pozvat jednoho tibetského hudebníka, který představí svou hudební tvorbu na koncertech českých hudebníků. Tento rok pořádáme díky úspěšné kampani na HitHitu akci poprvé a zveme tibetského zpěváka Lotena Namlinga a jeho hudební skupinu Porok Karpo. Pevně věříme, že tímto projektem zlepšíme vzájemné povědomí o životě Čechů a Tibeťanů a prohloubíme naše vzájemné přátelství, která začalo u přátelství Václava Havla a Dalajlámy.

Koupit lískty 

Tibetský hudebník Loten Namling letos vystoupí na 7 koncertech skupiny Zrní. Přehled, kdy a kde se koncerty uskuteční naleznete s odkazy na prodej lístků níže. Na pražských koncertech se k Namlingovi připojí další 4 členové hudební skupiny Porok Karpo a vznikne tak společný koncert Porok Karpo a Zrní.

  • 06. 12. – Olomouc - Jazz Tibet od 20:00 - vstupenky na akci můžete zakoupit zde
  • 07. 12. – Brno - Fléda od 20:00 - vstupenky na akci můžete zakoupit zde
  • 08. 12. – Ostrava - Cooltour od 20:00 - vstupenky na akci můžete zakoupit zde
  • 09. 12. – Uherské Hradiště - Klub Mír 20:00 - na tento koncert je možné zakoupit lístky pouze osobně, více informací zde
  • 10. 12. – Vsetín - Tři Opice 20:00 - na tento koncert je možné zakoupit lístky pouze osobně, více informací zde
  • 12. 12. – Prague - Palác Akropolis 18:30 - vstupenky na akci je možné zakoupit zde
  • 13. 12. – Prague - Palác Akropolis 18:30 - vstupenky na akci je možné zakoupit zde

Kdo za tím stojí

Loten Namling: Loten je charizmatická a nepřehlédnutelná osobnost. Je přední představitel tibetské hudební scény. Je výborný zpěvákem tradiční tibetské hudby a kreativně vytváří její moderní podobu. 14. Dalajláma stanovil Lotenovi vlastní přezdívku "a singer with a voice."

Loten Namling žije ve Švýcarsku, které považuje za lepší základnu k upozornění na tibetské otázky, než měl po většinu života v indickém exilu. Švýcarské veřejnosti se zapsal do povědomí, když se vydal pěšky  z Bernu do Ženevy a za sebou táhl vlastnoručně vyrobenou rakev, znázorňující "umírající" tibetskou kulturu a inspiroval tím režiséra Dodo Hunziker, kterým s ním natočil film Tibetský bojovník (originálně Tibetan Warrior).

S rozvojem nových technologií  hudba Lotena Namlinga v posledních letech proniká i  do Tibetu a těší se u Tibeťanů velké popularitě. Tuto skutečnost  považuje Loten za „největší zadostiučinění svého života“.

Loten Namling vystupuje sólově nebo se svou hudební skupinou Porok Karpo, kterou sestavil z předních švýcarských hudebníků.

http://porok-karpo.com/,

 

 

 

 

 

 

 

 

Zrní: Je moderní alternativní hudební skupina. Jejich „kladenskej uhelnej zen“ si v poslední době získal spoustu fanoušků, kteří vyprodají jakýkoliv klub, kam Zrní přijede. V roce 2013 získali hudební cenu Anděl za objev roku. „Udělení Anděla nám na začátku pomohlo k tomu, aby se o nás dozvědělo více lidí. Nicméně dalšího Anděla už nechceme, protože nám to nepřipadá žádná oslava hudby ani kreativity. Mnohem důležitější je pro nás, aby lidi chodili na naše koncerty“, popisuje zpěvák Jan Unger.

Zrní opakovaně vyjádřilo podporu Tibeťanům například pravidelnou hudební účastí na protestech před čínskou ambasádou na začátku března nebo při demonstraci při příjezdu čínského prezidenta do České republiky v březnu 2016. Projekt „Hrajem tibetsky“ je prvním systematickým projektem na posílení česko tibetských vztahů.

V projektu „Hrajem Tibetsky“ Zrní poskytuje bezplatně tibetskému umělci fanoušky, prostory a techniku, transport a ubytování.

http://www.zrni.cz/,

 

 

 

 

 

 

 

 

Brontosauři v Himálajích:

Brontosauři v Himálajích jsou organizátoři projektu „Hrajem tibetsky“ – vyhledávají tibetského umělce, zprostředkovávají komunikaci mezi Zrním a Tibeťany, domlouvají podmínky a organizují crowdfundingovou sbírku.

 

APPLAUSE booking: 

Je produkčí a bookingová agentura zastupující české hudební skupiny Zrní, Poletíme?, The Complication a Lenku Dusilovou. Naše znalosti a zkušenosti uplatňujeme nejen při zastupování kapel, ale i při organizování samostatných eventů (Kytary.cz Festiwall, Mistrovství Evropy v letecké akrobacii atd.)  

 

Partneři projektu

Fullmoon je mediálním partnerem projektu Hrajem Tibetsky 
Naším dalším mediálním partnerem je Hedvábná stezka.
Fotografie: