Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Přihlaste se na benefiční cesty 2018

Vyhlašujeme již jedenáctý ročník cest do Malého Tibetu, v rámci kterých, spojíte zážitky s pomocí tamním obyvatelům. I tento rok pořádáme dobrovolnické cesty, kurzy medicíny a buddhismu a sportovní cestu s názvem Benefiční himálajská výzva. V článku níže se dočtete, jaké jsou tento rok novinky, v odkazu níže se můžete dočíst více nebo se přihlásit.

 

Chci jet do Malého Tibetu

 

Dobrovolnictví – nejzajímavější novinkou je, že dobrovolník z ČR může pracovat jako běžný učitel angličtiny nebo tělocviku v naší škole. Dobrovolník dokonce dostane plat cca 10 000 INR měsíčně, což je cca 3600 CZK měsíčně, tedy za povinné osmiměsíční působení celkem 28 800 CZK. Prázdninoví dobrovolníci tento budou stavět odpočinkovou zónu před školní halou. Nově je taky vytvořena funkce překladatele kurzu buddhismu a medicíny v Malém Tibetu nebo psychologa doprovázejícího skupinu dobrovolníků.

Benefiční himálajská výzva – přidali jsme jeden den raftingu navíc. Myslíme si totiž, že když je jízda na motorkách dvoudenní, trek na Stok-Kangri tří až čtyř denní, pak se jedno odpoledne na raftu nerovná hloubce zážitků na ostatních aktivitách. V rámci dvoudenní cesty na raftu je možné jet ty největší peřeje na Indu a s určitou symbolikou jet z Lehu do Mulbekhu na Indu.

Benefiční tibetská medicína –  začali jsme spolupracovat v Malém Tibetu s panem Tsewangem Smanlou. Předchozí roky byl kurz veden kurz mnichem z Mulbekhu, ale protože tento rok byl na meditačním pobytu, domluvila se škola s panem Smanlou. Natolik se jim to zalíbilo, že hodlají spolupracovat i další rok.

Benefiční kurz buddhismu – již třetím rokem shání účastníky CK Kudrna. Vnímáme to jako důkaz nezávislosti školy na naší pomoci. Jsme rádi, že škola také úspěšně překonala problém s vytvářením a evaluací rozpočtu akce, který vznikl žádostí CK Kudrna o čtyřdenní prodloužení akce.