Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Pojeďte pomáhat do Malého Tibetu – a co korona?

Vyhlašujeme další ročník Benefičních cest do Malého Tibetu. I tento rok se můžete přihlásit na kurz buddhismu, medicíny, dobrovolnictví nebo sportovní cestu. Cesty se snažíme přizpůsobit skutečnosti, že stále nevíme, zda budeme moct v létě jet. Naše naděje se upínají k vakcinaci, která cestování umožní. Podrobnosti v článku.

 

 

 

Vybrat si cestu zde

 

 

Update duben 2021 

Nabyli jsme přesěvdčení, že v létě budeme moct jet do Malého Tibetu. Začínáme připravovat zájemce na cestu. Termín přihlášek Prázdnonového dobrovolnictví jsme posunuli na konec dubna 2021 a přípravné setkání na polovinu května. Online variantu prázdninového dobrovolnictví realizovat nebudeme. 

 

Přijímáme zájemce a čekáme, až budeme moct jet

V případě všech cest přijímáme zájemce a čekáme na moment, kdy bude jasné, že cesty budeme moct realizovat. Myslíme si, že na konci března by mohlo být jasněji. Čekáme, že vakcinace by měla umožnit cestování, tj. že s potvrzením o očkování budeme moct odletět do Asie.

 

Prázdninové dobrovolnictví – Přihlášení až do konce března

Velká změna se odehrává u prázdninového dobrovolnictví. Od roku 2014 jsme poprvé změnili termín podání přihlášek z konce ledna na konec března. Pokud je cesta v létě 2021 nejistá, nechceme se pouštět do náročných příprav (konkrétně výběr přihlášek a organizování prvního přípravného setkání). První přípravné setkání (které bývá běžně v únoru) přidružíme k druhému přípravnému setkání jako prodloužený víkend. V roce 2020 jsme přijali pouze přihlášky s vědeckými tématy – cestu jsme nakonec nerealizovali a vše posunuli na rok 2021. Pro rok 2021 budeme vědecká témata pouze preferovat – takže budeme se zabývat i nevědeckými návrhy aktivit v dobrovolnických přihláškách.

 

Prázdninové dobrovolnictví online

Pokud nebudeme moct jet realizovat prázdninové dobrovolnictví osobně, rádi bychom uspořádali první online ročník. Budeme rádi, pokud se do něj zapojí všichni dobrovolníci, kteří byli pomáhat s námi předchozí ročníky. očekáváme že rozhodnutí ohledně online prázdninového dobrovolnictví by mělo padnout v průběhu května. 

 

Akademické dobrovolnictví – na jaře rozhodně ne

Nebylo těžké rozhodovat se, zda budeme pořádat akademické dobrovolnictví v jarní školní periodě. Aktuálně žádné dobrovolníky do Malého Tibetu vyslat nemůžeme. Pokud to bude možné, rádi bychom na podzimní periodu získali dobrovolníky, kteří by podpořili výuku v nové školní laboratoři.

 

V roce 2020 jsme cesty do Malého Tibetu nerealizovali poprvé po 13 letech

V 2020 jsme měli podniknout 13. ročník Benefičních cest do Malého Tibetu. Asi proto, že je třináctka nešťastné číslo, neposlali jsme do Malého Tibetu pomáhat nikoho. V roce 2019 s námi bylo pomáhat rekordních 85 lidí, rok 2020 vypadal ještě nadějněji. Doufáme, že tento rok se již situace obrátí k lepšímu. Pokud chcete vědět proč jsou pro nás benefiční cesty důležité, čtěte tento článek.