Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Benefiční koncert Lenky Dusilové zakončil veřejnou sbírku v Brně

Ve čtvrtek 12. 5. 2011 jsme zakončili sbírkovou akci Společně pro školu v Himálajích benefičním koncertem Lenky Dusilové s hostem Pavlem Liškou. Přátelé i veřejnost měli nejen krásný kulturní zážitek, ale také si připomněli, co všechno jsme pro pomoc v Mulbekhu udělali a jaké máme další plány!

 „Mým snem je podívat se do Himálají a líbí se mi, jak Brontosauři podporují právě místní děti“, vysvětlil na začátku koncertu herec Pavel Liška. Potom Lenka rozezněla svou kytarou koncertní sál pověstný výbornou akustikou. Sto padesát posluchačů si vychutnalo úžasnou hudbu a krásný pohled na osvětlené pódium.

Dražba všechny překvapila. Obrázky a fotografie se podařilo vydražit skoro za 40 tisíc. Na neuvěřitelných osm tisíc, se vyšplhal obrázek Draka a těsně za ním skončil Jak, který byl vydražen za 7100 Kč. Nejcennější fotografií se stala fotka Údolí vesnice Mulbekh, kterou za sedm tisíc vydražila majitelka obchodu Tibet v Brně paní Jurečková. Dražby se zúčastnila i samotná Lenka Dusilová. Ta si odnesla obrázek Setí za 3500 Kč.

Závěrem koncertu jsme se ohlédli, co všechno jsme pro školu v Mulbekhu udělali. Díky sbírce pořádané v Brně první květnový týden mohli lidé přispět a zároveň se dozvědět více o životě v Himálajích. „Ze sbírky mám super pocit. U stánku se zastavila spousta milých lidí, s kterými jsme vedli skvělé rozpravy nad fotkami. Jsem ráda, že jsem mohla pomoci a těším se, až si to příště zopakuji“, hodnotí své dojmy dobrovolnice Alice v závěrečném feedbacku.

Sbírka v Brně však nebyla jediná akce, kterou jsme uspořádali. Prodejem kalendáře, listopadovým a květnovým benefičním koncertem, dražbou obrázků a fotografií, dary firem a individuálních dárců a dalšími aktivitami máme pro školu v Mulbekhu k dispozici neuvěřitelných 750 tisíc korun, díky kterým pokryjeme 60% rozpočtu nového školního internátu.

Díky za vaši důvěru a taky všem, kteří se zapojili!

Kontaktní osoba: Ing. Jiří Sázel, email: jiri.sazel@brontosaurus.cz, tel: +420 603 534 730

Za kolik se předměty vydražily
Fotografie
Video
Lenka Dusilová - VýkřikPavel Liška - dražbaLenka Dusilová - závěr koncertu