Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Pudža (buddhistická mše) pro patrony

Tamní obyvatele sloužili za všechny Himálajské patrony buddhistickou mši, které v lokálním jazyce říká pudža, jako přání hezkých vánoc a pěkného nového roku. 

25. 12. je pro buddhisty posvátný den, ve který slouží buddhisté mše – pudže . Protože tento den je významný i pro nás z české republiky, rozhodli se tamní obyvatele sloužit pudžu za Himálajské patrony.  Buddhistické mše se zúčastnilo patnáct mnichů a mnišek, učitelé, studenti a rodiče a probíhala od rána a večera. Himálajským patronům a jejím rodinám přáli tamní obyvatele pokojné a klidné vánoce a do nového roku hodně zdraví, štěstí a radosti. Modlitby také pomáhají pozitivním karmickým dopadům, které Himálajští patroni získávají díky podpoře naší školy. Krátké video a fotky v příloze.

Pro himálajské patrony byly přineseny různé obětiny jako například máslové figurky, pšeničné pivo čang, misky svěcené vody a vonné tyčinky. Při této příležitosti byl ve škole vyvěšen plakát jmen všech Himálajských patronů jako poděkování za dosavadní podporu.

Za obyvatele vesnice Mulbekh a stejně tak za tým Brontosaurů v Himálajích přejeme všem Himálajským patronů, vše nejlepší do nového roku a aby vám dělala podpora naší školy velkou radost! 

Fotografie: