Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Norboo a Vivek navštívili ČR

V průběhu dubna navštívili Českou republiku ředitel naší školy Norboo a buddhistický učitel Vivek. Pan Vivek odletěl domů již koncem dubna a ředitel Norboo zůstal v ČR až do polovina května. Rádi bychom vám přiblížili, co pánové v průběhu své návštěvy v ČR prožili a udělali.

 

 

Prohlídka prahy

V prvním dni si pánové prohlédli památky hlavního města prahy. Chcete vědět, co pány nejvíce zaujalo? Podívejte se na video.

 

Návštěva Techmánie v Plzni  

.. jenž je jedním ze Science center v ČR. Ředitel Norboo měl setkání s vedením Techmánie ke konzultaci způsobů jejich financování a organizační struktury

 

Prohlídka plzeňského pivovaru

Česká republika je výrobcem nejlepšího piva na světě a tak jej pánové museli zkusit …

 

Návštěva dětského parku Mirakulum

… k inspiraci jakou prolézačku tento rok dětem z naší školy postavíme. K vybrané prolézačce daroval pak Mirakulum nezbytné komponenty, které nejsou v Malém Tibetu k dostání.

 

Dakarový závodní tým

Rallye Paříž Dakar je jednou z disciplín, v níž si Češi po dlouhou dobu drží prvenství a tak se pánové mohli seznámit s veškerými detaily.

 

Vivek: „Podobný orloj jako v Brně máme u nás taky“

 

Natáčení filmu pro VUT Brno  

.. návštěva pánů v Brně se stala volným pokračováním úspěšné marketingové kampaně VUT Brno „Staň se mistrem řád Ing.“

 

Uzavření spolupráce s fakultou stavební

… ohledně odborné spolupráce na stavbě 33 metrové sochy Buddhy ve vesnici Mulbekh. Fakulta stavební se rozhodla pomoci s návrhem základů této stavby.

 

Benefiční představení Simony Stašové   

… s názvem Shierly Valentine v Divadle Bolka Polívky navštívili pánové, aby převzali výtěžek 120 000 Kč na podporu jejich školy.

 

Křest knihy Příběhů Malého Tibetu

… o minulosti, současnosti a budoucnosti napsanou obyvateli vesnice Mulbekh. Norboo a Vivek při této příležitosti vytvořili příběh o jejich pobytu v ČR a odvyprávěli jej stylem, jak jsou u nich doma zvyklí.

Beseda s Českou televizí


.. na téma jaký je vztah Čechů a Tibeťanů a o odkazu přátelství Václava Havla a 14. Dalajlámy. Více na videu.

Novinky - Stavba sochy buddhy

Zpravodejství České televize - socha buddhy

ČT 24 – stavba sochy buddhy – min 18

Radiožurnál – rozhovor s vladimírem Krocem

Rozhovor pro ČRo Ostrava a Brno

National Geographic

 


Uzavření spolupráce s CK Kudrna

… ohledně benefičního kurzu budhismu na rok 2016. CK Kudrna bude mulbecké škole dodávat účastníky na projekt jejich sociálního podnikání.

 

Mezinárodní festival fundraisingu


… kde se pánové radili se světovými experty jak získávat finance pro svůj účel a zároveň sdíleli jejich vlastní zkušenosti z Malého Tibetu.

 

Školení prázdninových dobrovolníků

Ředitel Norboo navštívil druhé přípravné setkání prázdninových dobrovolníků k tomu, aby jim pomohl s přípravou jejich výuky.

 

Praxe v International School of Ostrava

Třítýdenní praxe čeká ředitele Norbooa ve škole z provozního hlediska velmi podobné jeho vlastní. Hned první den začal tamní děti učit recitovat mantry.

 

Další videa na:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLPa2Gcxa_dvVFadKmAPZiZHe8oGQz3vwL

 

Moc děkujeme

Všem, kteří se na jejich programu v ČR podíleli zvláště Roman Doubrava, Jana Ledvinová, Martina Řehuřková, Láďa Krapek, Jan Mayer, Světlana Nálepková, Jirka Kastner, Kristína Škrabalová, Jitka Plojharová, Martina Trchová a dalším …

 

Přijměte prosím závěrečné poselství

 

Norboo závěrem
 

Fotografie: