Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Learn Ladakhi

Děti z naší školy vytvořili první video učebnici jejich rodného jazyka Ladačtiny. Každý kdo se vypraví do Malého Tibetu, si teď může dopředu nastudovat jeho základy. Tento projekt inciovali a vytvořili dobrovolníci naší organizace Anna a Jonatan Vernerovi za co jim moc děkujeme.

 

LearLadakhi je webová stránka na které je možné se pomocí video lekcí naučit základy Ladačtiny. Například systém jak se vytvořena abeceda nebo číslice. Jaké jsou nevíce používané fráze nebo jako rozpoznávat barvy nebo sdělit ostatním jaké bude zítra počasí. Na webu najdete taky základní slovníček, odkaz na další zdroje informací jakou jsou knihy nebo weby atd.

 

Vstoupit na web můžete zde

 

Webovou stránku vytvořili manželé Anna a Jonatan Vernerovi společně se studenty naší školy v průběhu září 2015. Anna vernerová byla jako dobrovolník v Malém Tibetu s brontosaury létě 2007. Mezím v ní nazrál super nápad, který jela realizovat do Malého Tibetu.

Projekt LearnLadakhi je otevřený projekt, který mohou další dobrovolníci rozvíjet, přidávat videa, vylepšovat texty atd. Pevně věříme že web bude příjemným způsobem, jak upozornit na unikátnost kultury Malého Tibetu.