Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Dobré úmysly v České televizi

26. června v 10:05 naplánovala Česká televize na druhém program premiéru našeho dokumentárního filmu o dobrovolnictví s názvem Dobré úmysly, s reprízou 29. června na stejném programu ve 14:05. Odvysílání dokumentárního filmu v České televizi je největším úspěchem v České republice jakého jde s dokumentem dosáhnout s ohledem na množství shlédnutí. Pokud nebudete moct dokument shlédnout v České teelvizi, můžete jej zakoupit v našem obchodě a podpořit tím naši organizaci.

V rámci dokumentárního filmu Dobré úmysly se vypravíte se skupinou dobrovolníků do Malého Tibetu, kteří jedou v průběhu léta vyučovat tamní děti. Prožijte jejich očekávání před cestou, zážitky z výuky tamních dětí a pobytu v tibetské komunitě únavu a radost z výsledků jejich práce. Společně s nimi se zamyslete, co je to mezilidská pomoc a komu a jak jsou v průběhu pobytu prospěšní. Nakonec svým názorem na vzájemnou pomoc přispěje sám 14. Dalajláma. 

„Ty vole, mě snad prasknou plíce!“ komentuje v první dny pobytu ve výšce 3500 metrů nad mořem herečka Světlana Nálepková. „Myslím, že v srdci každého člověka je přirozený instinkt pomáhat,“ říkal architekt Martin Knap, ale dobrovolnice Zuzana Harmanová dodává: „Dobrovolnictví v životopise prostě vypadá dobře, a proto to lidi dělají.“ „Cítím jako svou povinnost usilovat o přežití odkazu Václava Havla. Jsem rád, že mi v tom pomáháte svou nezištnou pomocí dětem z Malého Tibetu,“ sdělil Jeho Svatost 14. Dalajláma všem dobrovolníkům v rámci osobní audience. „Jsem rád, že díky vzájemné pomoci si udržujeme naše přátelské vazby, které začaly v momentě, kdy mě poprvé pozval Václav Havel do České republiky,“ dodal následně Dalajláma.