Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Kdo vyhrál v talentové soutěži bloku Shergol?

Jednou za rok probíhá v administrativním bloku Shergol soutěž všech škol v logice a všeobecném talentu organizovaný tamním úřadem školství. Zástupci tamní vlády se rozhodli poprvé uspořádat tuto událost v naší škole a k překvapení všech hádejte kdo vyhrál všechny disciplíny?
 
Oblast Malého Tibetu je rozdělena na dva okresy, které jsou rozděleny na administrativní bloky. Naše škola leží v okresu Kargil a administrativním bloku Shergol. Ten má 200 km 2 a 3 500 obyvatel a je to spádová oblast naší školy. Lokální vláda pořádá v bloku Shergol jednou za rok soutěž v logice a všeobecném talentu mezi všemi školami – tj. 2 soukromé školy a 30 státních (28 škol první stupňů a 2 školy druhého stupně). Ještě se však nikdy nestalo, že by se představitelé tamní vlády rozhodli událost pořádat v naší škole. K jejich překvapení skončili naši studenti na prvních místech ve všech kategoriích i disciplínách. Pro naši školu to byla perfektní příležitost, jak převést tamním vládním představitelům, že umí kvalitně vzdělávat studenty. Rádi bychom vám taky ukázali fotky z události, nicméně v Malém Tibetu již od ledna nejede internet, o je nejdelší perioda, kterou jsme kdy zažili. Proto jsou fotky v článku pouze ilustrativní.
 
Když už jsme u těch nej, tak je zde taky jeden další důvod k malé oslavě. V naší škole studuje již 250 žáků a škola tak překonala další pomyslnou metu jejího rozvoje.
Fotografie: