Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Doktor Smanla podruhé léčil a školil v Brně a Praze

„Tsewang Smanla je jeden nejcharakternějších lidí, které znám. Je neuvěřitelné, s jakou pokorou a klidem vzal naše doporučení a vylepšil s nimi kurzy o kterých účastníci mluví pouze v superlativech. Je taky obdivuhodné jak šetrně a rozumně umí jednat s lidmi což není v případě tibeťanů běžné. Pacientů mu oproti minulému roku přibylo dvojnásobek“ shrnuje spolupráci předseda Jiří Sázel.

Tsewang Smanla vysvětlil historii tibetské medicíny, její základy a následně si pacienti zkoušeli diagnostikovat navzájem jejich zdravotní stav měřením pulsu, zkoumáním jazyka a moči. Na základě stanovené diagnózy účastníci dostali doporučení ke změně stravovacích návyků a potom si vyráběli vlastní medicínu a nahřívali energetické body. Kurz v Praze byl zaměřen více na prevenci v tibetské medicíně a kurz v Brně na všeobecné základy. 

„Byl to hodně dobře prožitý čas“ hodnotí víkend účastnice Lena která na základě víkendu domluvila besedu o naši organizaci v Blansku. „Jsem moc ráda, že jsem se rozhodla v sobotu narychlo přijet. Úplně mě to vrátilo nazpět do Malého Tibetu a uvědomila jsem si, jak jsem s ním stále spojená.“ Hodnotí víkend Lada, která by na základě víkendu ráda zapojila do pomoci její jazykové studio.

Fotografie: