Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Dosáhli jsme 500 Himálajských patronů; nevadí, když budeme mít patronů i více, máme vizi do budoucna

Dosáhli jsme vysněného cíle 500 Himálajských patronů. Moc děkujeme všem, kteří se zapojili, zeptali se někoho v okolí a popřípadě sdíleli na facebooku naše výzvy. Díky, že jste nám dali vaši důvěru a za společné zážitky z pomoci v Malém Tibetu.

Čekali jsme, že posledních 50 patronů budeme nabírat jeden měsíc – od poloviny října do oslavy v polovině listopadu. Za jeden týden jsme však měli 85 himálajských patronů :D a do dnešního dne jsme nabrali 130 nových :O. Takový zájem nás překvapil, přechozí roky jsme nabrali třeba 50 Himálajských patronů za rok. V tomto případě 130 za dva týdny a 225 tento rok!

Nabyli jsme dojmu, že spoustu lidí přilákala možnost být v naší první pětistovce. Už o nás hodně krát slyšeli a teď jim přišlo, že je to ideální moment. Paní Věra přišla domů s radostnou zprávou, že se stala Himálajským patronem. První potkala snachu, která ji však usadila tím, že ona už patronem jeden rok je. Štěpánka kvůli Himálajskému patronství odhlásila Netflix! Získali jsme taky nejmladšího Himálajského patrona – osmi letého Ota, který se rozhodl ze svého kapesného odkládat 50 kč měsíčně.

Brontosaurům v Himálajích nevadí, že máme více než 500 patronů. Jednak jsme se při této příležitosti rozloučili s některými, kteří už patroni nejsou. Hodí se mít i patronů více. Stává se nám, že některý patron sem tam jeho dárcovství ukončí, takže zásoba navíc se bude vždy hodit (množství ukončených patronství máme ve standardním množství). Hlavně ale, plánujeme rozšířit naši pomoc na více škol v Malém Tibetu a k tomu stejně budeme potřebovat více patronů.

Jedna z variant budoucí podpory je, že bychom začali podporovat školy v nejbližších údolích Mulbekhu – a to Both Karbu a Suru Valey – které mají podobné problémy jako naše škola (jsou tam buddhistické komunity nad kterými mají legislativní moc muslimští politici). Náš ředitel Norboo přislíbil, že těmto projektům může dělat koordinátora.

Další varianta, že bychom rovnou zkusili více zemí jako Nepál nebo Bhután. Všechno je to běh na dlouhou trať, nechceme to podcenit, nevíme, jestli začneme za 3 měsíce nebo 3 roky. Himálajské patrony budeme průběžně informovat a ideálně se ptát i na jejich preference.

Děkujeme, že jsme v tom společně, že nám záleží na dobré budoucnosti lidí z Malého Tibetu, díky za společné začátky a těšme se na budoucí zážitky s naší pomoci!!! Těšíme se na viděnou na oslavě!

Fotografie: