Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

„Bez vrcholový fotky se domů nevracej“ vzkazovali sázející účastníkům Benefiční himálajské výzvy, které získala pro školu rekordních 300 tisíc Kč.

V konci července proběl další ročník Benefiční himálajské výzvy (sportovní cesty do Malého Tibetu). Na akci jsme tento rok vyzkoušeli individuální sázení na účastníky (předchozí rok se sázelo na celou skupinu). Podařilo se získat rekordní výdělek 311 800 Kč a 13 dobrodruhů má z Malého Tibetu nezapomenutelné zážitky.

Účastníci absolvovali jízdu na motorkách k ledovcovému jezeru, jízdu na raftu na Indu a výstup na šestisícovku. Jejich kamarádi si na mě mohli před každou výzvou vsadit, jestli to dají. Pokud ano ze sázky se stal dar pro školu. Pokud ne, peníze jsme vrátili zpět nebo přesunuli k další výzvě. Videa z průběhu můžete vidět zde:

Možnost vsázet na účastníky otevřelo prostor pro kreativní nápady, třeba pokud se někomu nebude chtít škrábat na šestitisícovku, tak na něj mohou kamarádi pořádně nasázet, aby měl nějakou motivaci. Tento ročník jsme s napětím sledovali, kdo mezi svými kamarády vybojuje největší sázky na sebe, respektive největší dary pro školu. Sledovali jsme celkovou získanou částku za všechny výzvy. V závěru se z toho stal souboj holky vs. kluci které reprezentovali Petra Nováková a Milan Michalička. V jeden moment vyhrávala Petra nad Milanem skoro o 5 tisíc. Když jsme opouštěli civilizaci tak jsem v poslední vesnici jsme viděli, že Milan stáhl Petru na 2 tisíce. Když jsme vyráželi na vrchol, tak nás v jeden moment zastihl mobilní internet a viděli jsme, že Petra již vyhrává nad Milanem pouze o 500 Kč. Až jsme se vrátili ze Stok Kangri zpět do civilizace viděli jsme, že Milan nakonec překonal Petru o 1671 Kč. Takže první místo v celkovém počtu darů skončil Milan s 44 621 Kč – takže jeho vlastní dar díky jeho kamarádům ztrojnásobil! Na druhém místě byla Petra s 42 950 kč. Na třetím místě v celkové velikosti darů skončila Mirka Bárová s 35 600 Kč, které neměla obrovské množství přátel, ale má jednoho štědrého manžela. Manžel Mirky taky vzkázal, že pokud ji na vrcholu udáme Yetimu, klidně pošle ještě více darů pro naši školu. Na čtvrtém místě skončila Míša Křepinská s 30 100 Kč.

Celková získaná částka

Martin Carev

16 290 Kč

Petra Nováková

42 950 Kč

Zdeněk Plevač

21 679 Kč

Petr Jirouch

22 911 Kč

Michaela Křepinská

30 100 Kč

Milan Michalička

44 621 Kč

Miroslava Baarová

35 600 Kč

Ivana Martáková

15 300 Kč

Vítězslav Šavel

19 750 Kč

Peter Gyori

20 100 Kč

Petr Hofman

19 499 Kč

Lea Gyori

0 Kč

Magda Šestáková

23 500 Kč

 

 

Pokud chcete vidět, jak si vedli účastníci v rámci jednotlivých výzev koukněte na odkaz níže. Zde můžete vidět, zda výzvu dokončili (pokud nedokončili je v tabulce nula získaných peněz) popřípadě kolik vydobyli darů v rámci jaké výzvy. Poslední výzva byla nejtěžší a splnilo ji pouze 5 účastníků. Takže po poslední výzvě zůstalo nevydobytých 88 tisíc, které sázející laskavě darovali naší škole.

Kdykoliv přišla nová sázka, byli jsme hned upozorněni emailem. Takže na každém společném setkání účastníků se četlo, kdo na koho vsadil a co mu vzkázal. Asi správě tušíte, že to byla super legrace. Níže aspoň pár vzkazů

  • „Oželela jsem svoji měsíční apanáž na cigarety, to znamená, jestli to kurva dáš, aspoň se těch cigaret nedotknu!“
  • „Petře. Jsi nejlepší. Prostě jednička. Proto na tebe vsázím 1111 Kč. :-D“ ... jenom je škoda. že to nebylo 11 111 Kč když je taková jednička :D 
  • „Bez vrcholový fotky se domů nevracej“
  • „Ne že budeš jezdit po zadním kole