Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Hledáme prvního zimního dobrovolníka – učitele IT

Brontosauři v Himálajích hledají dobrovolníka na výuku IT po dva měsíce v průběhu zimních prázdnin. Jedná se o první oficiální certifikovanou výuku IT v mulbecké škole, která je prvním rozšířením dosavadních vyučovacích služeb poskytovaných školou. Zároveň se jedná o naprosto první dobrovolnickou nabídku na působení v průběhu zimy.

 

Termín působení dobrovolníka: Leden a únor 2016

Náplň působení dobrovolníka: Škola vyhlašuje první výukový vzdělávací kurz v IT nad rámec běžné výuky. Kurz je pro studenty školy v Mulbekhu (popřípadě kohokoliv dalšího, kdo se přihlásí) a probíhá v průběhu zimních školních prázdnin. Výuka je certifikovaná soukromou společností, které stanovuje délku výuky a její náplň.

Kontext: V průběhu zimních prázdnin běžně výuka ve školách neprobíhá. Primárním důvodem bývá skutečnost, že vytápění školních prostor je příliš finančně nákladné. Zimní vzdělávací kurzy jsou v Malém Tibetu celkem běžné, a pokud si jej mohou rodiče finančně dovolit, pošlou děti absolvovat kurzy do hlavního města Ladakhu, Leh. Díky rozvoji infrastruktury školy Spring Dales Public School je možné od tohoto momentu realizovat zimní výuku IT díky tomu, že škola má nové solárně vytápěné prostory.

Škola má novou krásnou počítačovou učebnu, kterou můžete vidět zde.

Předpoklady dobrovolníka:

  • Dobrovolník se hlásí do dobrovolnické kategorie „Akademický dobrovolník" (tz. že infomrace o dobrovolnickém, které se nedočte na této stránce, se dočte v popisu kategorie Akademický dobrovolník)
  • Podmínkou
    • Angličtina na takové úrovni, aby dobrovolník zvládl vést výuku
    • Schopnost řešit hardwarové a softwarové problémy provozu PC
  • Předpoklad
    • Pedagogické zkušenosti, popřípadě pedagogické zkušenosti s výukou IT

Finance: Škola v Mulbekhu nabízí za dobrovolnickou pomoc jednorázovou odměnu 50 000 Rupií, což je přibližně 20 000 Kč. Tyto finance bezproblému pokryjí veškeré cestovní náklady na místo. Dále poskytne škola bezplatné ubytování ve škole, jídlo, enegrie, internet v průběhu pobytu dobrovolníka ve škole.

Rozpis jednotlivých složek rozpočtu celkové cesty naleznete zde

Přihlášení:

Přihláška adademický dobrovolník

Vaše vyplněné přihlášky posílejte na email: Dobrovolnictvi@brontosaurivhimalajich.cz do 30. Listopadu.

Zájemce koordinuje předseda organizace Jiří Sázel. V případě telefonických dotazů jej prosím kontaktujte na telefonu 603 534 730