Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Benefiční cesty do Malého Tibetu 2016

Milí příznivci, je mi potěšením vám již devět let nabízet možnost jet pomoci do Malého Tibetu. Zcela nově můžete tento rok odjet za výukou tibetské medicíny. Také jsme objevili indický fenomén Jugar – což je zázrační a kreativní improvizace – kterou se můžete jet naučit v rámci stejnojmenného kurzu. Benefiční kurz buddhismu je sice uveden na našem webu, nicméně je přesměrován na cestovku, které jej tento rok převzala. Standardně otevíráme Benefiční himálajskou výzvu a dobrovolnické programy, kde bych vás rád upozornil na termín podání přihlášek prázdninové dobrovolnictví v 17. 1. 2016. Přejeme vám pěkné zážitky při cestování v Malém Tibetu.

Dobrovolnictví

Můžete vyučovat děti, pomoci na stavbě, realizovat libovolný vzdělávací projekt nebo rozvíjet dovednosti školního vedení. Nejvíce dobrovolníků jezdí pomáhat v průběhu léta. Různé dobrovolnické pozice jsou však vypsány po celý rok. Uzávěrka přihlášek Prázdninového dobrovolnictví do 17. 1. 2016

Více zde

Benefiční himálajská výzva

Jeďte do Himálají za sportem - na motorkách jet k ledovcovému jezeru, na raftu sjet řeku Indus, vystoupit na šestitísícovku. Zkuste vyzvat vlastní odvahu a podpořte tím tamní školu.

Více zde

Benefiční tibetská medicína

Pod vedením tibetské dioktora Amči se naučíte připravovat medicínu z místních bylinek a setkáte se většcem a léčitelem Orakulem. Manžela, který pojede s vámi, pošlete na kurz Jugar probíhající ve stejném termínu.

Více zde

Jugar - kurz indické improvizace

Abyste v Indii mohli přežít, musíte umět kreativně improvizovat. Pojeďte zažít největší indický fenomén improvizace, který vám v mnohém pomůže usnadnit si vlastní životy.

 Více zde

Benefiční kurz buddhismu

14 denní cesta za výukou základů buddhismu v klášteře, která podpoří tamní školu. Tento rok nabízíme dva termíny, každý s trochu odlišně zaměřeným programem.

Více zde

Od roku 2008 pomáhalo v Malém Tibetu díky Brontosaurům v Himalájích přibližně 200 Čechů. Z mediálně známých osob absolvovali cestu David Kraus nebo Světlana Nálepková. Společně s rodinou vyrazili manželé Ivana Jirešová a Viktor Dyk s osmiletou dcerou Sofií nebo manželé Martin Bursík a Kateřina Jacques s tříletou dcerou Noemi. Více zde.

„Cítím jako svou povinnost usilovat o přežití odkazu Václava Havla. Jsem rád, že mi v tom pomáháte svou nezištnou pomocí dětem z Malého Tibetu“ sdělil Jeho Svatost 14. Dalajláma skupině Čechů, která s námi pomáhala červenci 2012. „Jsem rád, že díky vzájemné pomoci si udržujeme naše přátelské vazby“ Dalajláma následně dodal.

Pokud nesouhlasíte s odklonem české politiky od odkazu Václava Havla, může pro vás být dobročinná cesta do Malého Tibetu tím pravým činem, kterým vyjádříte svůj nesouhlas! Vaší pomocí jednak ovlivníte životy lidí z vesnice Mulbekh, ale zároveň přispějete k přežití odkazu přátelství 14. Dalajlámy a Václava Havla, které ovlivnilo životy lidí na celém světě.

 

Vánoční dárek?

Pokud je pro vás benefiční cesta příiš drahým dárkem k vánocům, můžete zkusit koupit cokoliv jiného z naší vánoční nabídky

Více zde