Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

10 ročník benefičních cest do Malého Tibetu

V roce 2008 jsme poprvé pomáhali v Mulbecké škole jako dobrovolníci. Byli jsme čtyři a učili jsme hudebku, dějepis, pexeso a všechno další co nás napadalo. Do školy jsme byli pozvaní na základě toho ředitel Norboo hledal dobrovolníky, kteří by ve škole pomáhali. Ředitel Norboo nás tehdy zcela okouzlil a začali jsme rozvíjet vzájemnou spolupráci. Tato první cesta do Mulbekhu se od té doby rozrostla a vy můžete tento rok pomáhat jako dobrovolník, absolvovat kurz buddhismu nebo medicíny, popřípadě za cestu za sportem. Takže co vás čeká tento rok?

Dobrovolnictví

Pomáhat mohou mladí dobrovolníci bez velké kvalifikace až po odborníky s dlouholetou praxí v rozpětí od 14 dnů až do půl roku. Standardně otevíráme prázdninové dobrovolnictví a v rámci stavby budou dobrovolníci stavět novou odpočinkovou zónu před školní halou. Škola prodloužila délku působení akademických dobrovolníků z dvě měsíců na tři a jejím speciální požadavkem je najít někoho kdo pomůže rozjet školní časopis. Zajímavým úkole pro odborného asistenta je vytvoření moderní podoby školní uniformy.

Více zde

Kurz tibetské medicíny

Jedná se o 14denní cestu do Malého Tibetu kdy v rámci 5-tidenního kurz v naší vesnici se účastníci seznámí se základy tibetské medicíny a podpoří tím tamní školu. Tento kurz byl pořádám minulý rok poprvé a setkal se s obrovským úspěchem. Jednak že za Brontosaury v Himálajích jsme rádi, že škola vytvořila program zcela samostatně, ale i účastníci po absolvování „zářili nadšením a zážitky“ z autentické zážitků.

Více zde

Benefiční Himálajská výzva

Je 14denní cesta do Malého Tibetu za sportem – na motorkách jet k ledovcovému jezeru, na raftu sjet řeku Indus, vystoupit na šestitísícovku. Zkuste vyzvat vlastní odvahu a podpořte tím tamní školu. Tento rok pořádáme již třetí ročník.

Více zde

 

 

Benefiční kurz buddhismu

Je 14denní cesta za výukou základů buddhistické praxe a filozofie s výborným buddhistickým učitelem v malebném a autentickém klášteře vesnice. Jedná se o projekt sociálního podnikání tamní školy, který jsme škole pomohli vyvinout, aby si mohla samostatně přivydělávat na zajištění bezplatného vzdělání dětem z nejchudších rodin. V roce 2016 jsme kurz předali cestovní kanceláři Kudrna, která v létě 2016 úspěšně absolvovala ročník a tento rok kurz opakuje.

Více zde

 

V Malém Tibetu bylo s Brontosaury v Himálajích pomáhat již 300 lidí. Z mediálně známých osob absolvovali cestu David Kraus nebo Světlana Nálepková. Společně s rodinou vyrazili manželé Ivana Jirešová a Viktor Dyk s osmiletou dcerou Sofií nebo manželé Martin Bursík a Kateřina Jacques s tříletou dcerou Noemi. Více zde

„Cítím jako svou povinnost usilovat o přežití odkazu Václava Havla. Jsem rád, že mi v tom pomáháte svou nezištnou pomocí dětem z Malého Tibetu“ sdělil Jeho Svatost 14. Dalajláma skupině Čechů, která s námi pomáhala červenci 2012. „Jsem rád, že díky vzájemné pomoci si udržujeme naše přátelské vazby“ Dalajláma následně dodal.

Pokud to konstalace dovolí, velmi rádi vám za vaši cestu zařídíme se setkání s 14. Dalajlámou, což jsme byli již schopni v minulosti několikrát realizovat, více zde

Fotografie: