Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Jak jsme pomáhali 2017

Milí příznivci, do vesnice Mulbekh jsme přijeli poprvé před deseti lety. Drobné projekty na podporu školy se nám dařili, a tak jsme na podzim 2012 založili Brontosaury v Himálajích. V Mulbekhu pomáháme již deset let a níže najdete co jsme udělali v roce 2017 díky vaší podpoře.

Milí příznivci, do vesnice Mulbekh jsme přijeli poprvé před deseti lety. Drobné projekty na podporu školy se nám dařili, a tak jsme na podzim 2012 založili Brontosaury v Himálajích. V Mulbekhu pomáháme již deset let a níže najdete co jsme udělali v roce 2017 díky vaší podpoře. 

Dvě finanční reformy

významně přiblížili naši školu k finanční samostatnosti. Jednak, že si škola troufla na samostatné zajištění bezplatného vzdělání děti z naší školy, ale taky rodiče začali významně spolufinancovat stavbu nových školních budov.

Naše škola se stává nejlepší v okrese

Již druhá studentka naší školy dosáhla nejlepších studijních výsledků v okresu Kargil. Stanzin Sharab překonala nejlepší studentku z roku 2015 a dosáhla 94 % správných odpovědí a byla nejlepší mezi 2700 studenty. Více zde
245 
Počet studentů ve škole
18
Počet studentů skládající závěrečnou zkoušku na konci 10. třídy

První výuka hokeje

byla nad očekávání úspěšná. Děti dosáhly za krátkou dobu pokroků, na které čeští trenéři nejsou zvyklí. Dorostenci sehráli svůj první zápas v Kargilu. Vedení školy je natolik nadšené a plánuje hřiště rozšířit. Více o výuce v lednu, více o stavbě hřiště v létě.

Rodiče postavily základy laboratoří

Na stavbě byl pouze jeden placený stavby vedoucí a zbytek zvládli pouze rodiče. Nové školní laboratoře jsou třetí budovou, kterou společně stavíme. Jejich postavení je důležitou podmínkou lokální vlády k prodloužení licence provozu školy. Fotky zde.  
4,3 mil. rupií
Investiční rozpočet zajištěný od 6 dárců  (v přepočtu 1,43 mil. Kč) 
4,5 mil. rupií
provozní rozpočet pro 21 zaměstnanců    (v přepočtu 1,5 mil. Kč) 

Co se nám nepodařilo

Chtěli jsme udělat novou školní uniformu, ale designér z Malého Tibetu se na to vykašlal. Chtěli jsme udělat další koncerty, ale vybraná česká hudební skupina nesplnila závazky. Chtěli jsme pozvat učitele na praxi do ČR, ale škola nedostala některé dary a musela přehodnotit investice.

10 let již jezdíme do Mulbekhu

V létě 2008 vyučovali poprvé 4 dobrovolníci z ČR po pět dnů (článek zde). Od té doby bylo v Mulbekhu pomáhat 367 lidí. V roce 2017 jsme uspořádali:
2 akce v ČR navštívilo 43 lidí
4 akce v m. Tibetu navštívilo 53 lidí
Prázdninové dobr.: 25Akademické dobr.: 16
Odborné dobr.: 1Tibetská medicína.: 7
Kurz buddhismu.: 8Himálajská výzva: 9

Nové patrony získávají často současní patroni

Za poslední dva roky jsme získali 165 nových Himálajských patronů. Druhým nejvýznamnějším zdrojem jejich přírůstku bylo doporučení současných patronů. Co dalšího jsme se dozvěděli o patronech z analýzy dat najdete zde
317
Celkový počet patronů
Vybráno od začátku: 3 567 546 Kč
70
Počet nových patronů minulý rok

Vybráno minulý rok: 1 064 563 Kč

Náš tým v ČR má 20 dobrovolníků

Ti dělají nejméně polovinu práce co zvládne předseda Jiří Sázel, zaměstnaný na plný úvazek. Někteří z nich obsluhují sociální sítě, plánují umístění výstavy, koordinují dobrovolníky atd. Náš tým je dvojnásobný oproti minulému roku. Chcete být taky jeho součástí?   

Plán 2018

Rádi bychom vám představili co budeme dělat tento rok. Protože nás však zaměstnalo organizování hokeje, nestihli jsme plán zatím udělat. To co nás čeká v roce 2018 očekávejte v nějakém následujícím newsletteru.  

Finanční management Brontosaurů

příjmy 2,659 mil. kč
výdaje 2,726 mil. kč
dar 1,389 mil. kč
zaslaný na podporu školy
bilance - 0,067 mil. kč

Líbí se ti to? Tak buď Himálajský patron

Abychom dotáhli naše plány potřebujeme 500 Himálajských patronů. Pokud se ti líbí jak pomáháme dětem z naší vesnice tak se taky mezi patrony přihlas, více zde
Facebook
YouTube
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2018 Brontosauři v Himálajích, All rights reserved.