Benefiční cesty na rok 2024 najdete již na webu www.himalajskypatron.cz

Back to top

Pojeď pomáhat do Malého Tibetu

Odjeď do Malého Tibetu za zážitky a inspirací od tamních obyvatel. Od roku 2008 pořádáme cesty, které podpoří tamní školu. Pomáhej v naší škole jako dobrovolník od 14 dnů do 6 měsíců. Buď učitel, pomocník na stavbě nebo odborník. Pokoř tři sportovní výzvy a udělej ze sázek tvých kamarádů dary pro tamní školu. Absolvuj kurz, kde se naučíš základy tibetské medicíny nebo buddhismu a který je sociálním podnikáním naší školy.

Na odkazu níže si vyber tvou benefiční cestu. Pokud tě zajímají specifika Benefičních cest v roce 2022 dozvíš se je níže v tomto článku.

 

 

Téma benefičních cest je věda

V létě 2022 dokončíme novou školní budovu se třídami specializovanými na fyziku, chemii, biologii a IT. Vrcholem léta v Malém Tibetu bude její slavnostní otevření. Účast na cestě přislíbil Jiří Drahoš a další učitelé i vědci, kteří budou následně realizovat první výuku v rámci prázdninového dobrovolnictví.

Slavnostní otevření proběhne 31. 7. 2022. Na konci července se z ČR vypraví vyznaní hosté, vědci a učitelé. Společně se zástupci naší komunity, duchovními a politiky společně otevřou novou školní laboratoř. Po oslavě zůstanou ve škole prázdninoví dobrovolníci, kteří budou realizovat první výuku věd v naší škole. Jinak řečeno prázdninové dobrovolnictví bude tento rok zaměřeno na fyziku, chemii, biologii a IT.

 

Akademičtí dobrovolníci budou školit science teacher-a

Pro akademické dobrovolnictví sháníme učitele IT a tělocviku na obě školní periody. Dále učitele, který zaškolí místního science teacher-a do tajů používání nové školní laboratoře. Bude se jednat o spolu-vyučování v druhé školní periodě a ideální bude, pokud český a tibetské doktor společně zůstanou v online kontaktu po jeden rok od ukončení pobytu českého dobrovolníka. Škola plánuje realizovat zimní výuku v průběhu ledna 2023 a v září tedy nabídneme možnost odjet vyučovat hokej, IT a další dovednosti poptávané tamní komunitou v průběhu zimních prázdnin.

Podrobnosti o akademickém zde

 

Kurz medicíny a sportovní výzva zakončena slavnostním otevřením školní laboratoře

Kurz medicíny i sportovní výzva májí termín cesty stanoven tak, aby program v Malém Tibetu končil právě v moment slavnostního otevření školní laboratoře a všichni jsme to mohli společně oslavit. Proto jsou data cesty ne úplně ideální. Odlétá se ve středu a pátek i přesto, že ideální je sobotní odlet, co se týče množství dnů k vybrání dovolené. Věříme, že zakončení pobytu společnou slavností bude dostatečná kompenzace.

Vybrat medicínu nebo výzvu, zde